Turističke atrakcije u Kamakuri

Putovanje u Japan je postala želja mnogih. Razlog ovome je verovatno njihova jedinstvena kultura. Jedna od destinacije koja se preporučuje je i mesto Kamakura, a mi vam predstavljamo najveće atrakcije ovog mesta.

kamakura buda

Veliki Buda 

Ukoliko posetite ovaj veličanstveni grad, obavezno posetite i njen zaštitni znak, Velikog Budu. To je bronzana statua, visoka 13m, a teška čak 93 tone. Turisti obožavaju da se fotografišu sa Budom. Možete ga videti na osnovi hrama Kotokuin. Ova zanimljiva statua je druga po visini statua Bude u čitavom Japanu. Statua se prvo nalazila unutar hrama, ali budući da je hram nekoliko puta stradao od tajfuna, statua je premeštena i sada se nalazi na otvorenom. 

Plaže Kamakure

Kamakura se nalazi na obali Tihog okeana. Na svega dvadesetak minuta lagane šetnje, moćićete da uživate u predivnim plažama. One su posebno popularne za turiste tokom letnjih meseci, kada su i najpopularnije. 

kamakura plaza

Enoshima 

Ovo je jako lepo turističko ostrvo koje se nalazi zapadno od Kamakure. Do njega možete doći vozom, vrlo kratkom vožnjom. Ovo ostrvo je raj za turiste jel ima mnogo toga da pruži. Ljubitelji šopinga mogu da se opuste i uživaju u raznim radnjama i prodavnicama. Možete kupiti tradicionalne japanske proizvode ili zanimljive suvenire koji će vas zauvek podsećati na ovo lepo putovanje. Kada se umorite od kupovine, možete se odmoriti u nekom od restorana i probati i više nego ukusnu japansku kuhinju.  Ukoliko vas privlače kultura i istorija, ovde možete upoznati svetilišta, parkove, pećine i osmatračnicu. A ako prosto želite da se odmorite i opustite pre nego što nastavite razgledanje, to možete uraditi na plaži, uz šum mora. Predivno zar ne?

Hram Meigetsuin 

Ovo je hram sekte Rinzai, koji je osnovan davne 1160. godine. Specifičan je zbog velikog broja hortenzija koje se nalaze na samom hramu i svojim cvetovima ga upotpunjuju. Zbog toga se još naziva Ajisaidera Hram. U ovom hramu vlada neverovatan mir i spokojstvo. Možda zbog toga što se u okolini nalazi veoma bujna vegetacija. Hram je podigao sin kao uspomenu na oca koji je nastradao u borbi dva klana.  

Zeniarai Benten

Ovo je jako popularno svetilište koje se nalazi u zapadnom delu Kamakure. Jako je zanimljivo i privlačno za turiste zbog običaja pranja novca. Naime, veruje se da svi koji operu svoj novac u proleće, on će im se udvostručiti. Iz tog razloga turisti dolaze ovde kako bi oprali što više novca.

U Kamakuri ćete upoznati Japan iz nekog drugog, davnog vremena. Zato se i kaže da je Kamakura simbol starog Japana. Ovde ćete otkriti pravu oazu mira i spokojstva, tradiciju i kulturu Japana na totalno drugačiji način. Ovo je samo delić onoga što Kamakura ima i može da ponudi svojim posetiocima, ostavljamo vama da ostatak lepote koju ima ovaj čarobni grad, sami otkrijete. A ukoliko biste da otkrijete nešto malo drugačije onda je možda putovanje u Indiju pravi izbor za vas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

57 − = fifty five