Kemer – skrivene lepote

Kemer kao jedna od omiljenih destinacija za letovanje u Turskoj nudi veliki izbor aktivnosti i skriva jako puno prirdonih i istorijskih lepota. Ne propustite da ih istražite ukoliko letujete u Kemeru.
kemer turska
Kajak u Gojnuk kanjonu – za zabavnu i nezaboravnu avanturu, probajte kajak u hladnim vodama parka Gojnuk kanjon. Čim stignete, poželećete da nikad ne odete odavde zbog prirodne lepote i smirenog okruženja.
Preporučuje se lagana šetnja kroz bogato zeleno okruženje, pre nego se uđe u ronilačko odelo. Pridružite se grupi za kajak kroz doline i reke između veličanstvenih kamenih formacija. Pratite male ribe i plivajte malo dalje do bazenčića sa svežom vodom ispod hladnih vodopada. Pri povratku na obalu, svratite u obližnji restoran na zaslužen obrok i hladno piće.
Antičke ruine Fazelisa i Perge – da biste se na kratko odmakli od gužve Kemera, krenite ka mirnom arheološkom nalazištu grada Fazelis, da biste videli antičke likijske stanove. Lociran je u Tekirovoj, na 20 minuta vožnje od centra Kemera. Ovo je sjajna ekskurzija, za vreme koje ćete uživati u tri mala zaliva i posetiti muzej (u kom ćete naučiti deo fascinantne turske istorije). Grad Fazelis datira iz Rimskog vremena, kada je bio savremena luka, poznata po trgovini ružinog ulja, parfema i drvene građe. Danas se može šetati kroz krečnjačke ruine rimskih kupatila, zgrada i amfiteatra.
Još jedna znamenitost, na sat vožnje od Kemera ka Antaliji. Praistorijsko čudo i istorijski značajan grad Perge. Dobro očuvane rimske ruine  izazivaju strahopoštovanje. U ponudi je turistička tura koja obuhvata obilazak ostataka rimskog hrama, školskih građevina, kupatila i božanstvenog ulaza koji je nekada stajao i čuvao grad. Tu su kamene statue, sa rezbarijama i mermernim reljefom, koje su nekada bile gradska dekoracija.
akvadukt kemer turska
Planina Tatali i gondola – ako biste da doživite lepotu predela sa velike visine, zašto se ne biste popeli gondolom do vrha Tatali planine? Božanstven pejzaž se proteže u visinu do 2365 m, i ovo je najviša planina u regionu. Vožnja gondolom počinje od južne obale, traje 10 minuta, ide strmim stranama Tatali planine, a istovremeno Vam pruža jedinstvenu panoramu plavog mora i zelenog pejzaža.
Da biste odmor učinili još spektakularnijim, krenite na „Sunrise“ ili „Sunset & Serenade Rides“ gde se  prirodna svetlost neverovatno menja i sjajna muzika i divna hrana kao dodatak da ugođaj bude nezaboravan.
Večiti plamenovi Himere – postoji dosta šarmantnih i misterioznih lepota širom Antalijske regije. Neka čuda su neobjašnjiva i privlače posetioce iz celog sveta. Večiti plamenovi Himere se nalaze na jednoj strani planine Himera pored Olimpos doline. Blizu je Kemera, i može se, najbolje, krenuti uveče peške kroz bogat zeleni pejzaž.
Od doline, uzbrdo, ima kamena staza, 3 km duga. Dakle, predvečerje je najbolji deo dana za ovu šetnju. Kada padne mrak, bolje će se videti stalni plamenovi koji gore među stenama. Ovaj prirodni fenomen nastaje usled emitovanja metana iz zemlje hiljadma godina. Visina planine omogućava živopisan pogled na obalu, usput možete ispiti vode sa prirodnog hladnog izvora.
Zato se spremite za ovo leto i uživajte u svim lepotama koje Kemer ima da ponudi. Za nešto egzotičniji opcije tiu su Egipat letovanje i druge daleke destinacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

6 + three =